Ta strona używa plików cookies w celach: świadczenia usług, reklamy, statystyk. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Pamiętaj, że zawsze możesz zmienić te ustawienia. Dowiedz się więcej

Czytaj więcej Akceptuje

Kluski śląskie

 Przepis na kluski śląskie:

  • Gotujemy ziemniaki w mundurkach, przeciskamy przez praskę i zostawiamy do przestygnięcia. Ugniatamy je w misce lub garnku.
  • Masę dzielimy na 4 części i jedną ćwiartkę wyjmujemy i rozsmarowujemy na pozostałych trzech. W puste miejsce wsypujemy "na równo" mąkę ziemniaczaną. Wyrabiamy ciasto, dodając jajko.
  • W szerokim garze zagotowujemy osoloną wodę.
  • Z ciasta lepimy lekko spłaszczone kuleczki z dziurką w środku (bez dziurki się nie liczy, bo sos nie ma gdzie się zatrzymać). Wrzucamy do wrzącej wody. Gotujemy, aż wypłyną. 

          Smacznego.

Cudowne wesele

Dziękujemy zajazdowi Karlik za organizację niezapomnianego wesela. Wszystko zapięte na ostatni guzik. Jedzenie wyśmienite... polecamy z całego serca

Aneta i Piotr

Impreza firmowa

Zajazd Karlik to świetne miejsce do organizowania spotkań biznesowych. Strzeżony monitorowany parking, wi-fi oraz przytulne pokoje.

polecam Adam Nowacki

Bal sylwestrowy

Wykwintne jedzenie, fachowa obsługa, niezapomniane wrażenia.

Ewa i Maciej